May 28, 2024

Hidroterapie: tipuri de tratamente

Hidroterapie: tipuri de tratamente

hidroterapie sau terapie cu apă, este o terapie complementară care folosește apă în scopuri de sănătate.

În funcție de industrie și utilizare, unii se pot referi și la la tratamentele ca terapie acvatică, terapie cu apă sau hidropatie.

există multe utilizări pentru diferite tipuri de hidroterapie, inclusiv tratarea durerilor articulare cu exerciții de apă și ușurarea stresului muscular cu dușuri reci sau fierbinți sau băi.

Oamenii ar trebui să discute întotdeauna hidroterapia cu un medic sau un kinetoterapeut înainte de a -l adăuga la un program de tratament.

Ce este hidroterapia?

Hidroterapia se referă la utilizarea apei ca terapie sub orice formă. De exemplu, acesta poate acționa ca un tratament pentru problemele temporare legate de piele, cum ar fi arsuri și ulcere septice, sau pentru afecțiuni cronice de sănătate, cum ar fi artrita și fibromialgia.

Terapia cu apă folosește fie apă caldă, fie rece , cu presiunea apei și debitul care variază în rândul tratamentelor. Intenția este de a ușura simptomele fizice și mentale.

Unele practici de hidroterapie sunt la fel de simple ca șederea într -o baie caldă, pe care oamenii o pot face acasă. Alte practici implică locații sau echipamente de specialitate, cum ar fi o saună rece.

Locații și echipamente posibile pentru hidroterapie pot include:

 • Rezervoarele de terapie fizică
 • Piscine de înot
 • Whirlpool SPAS
 • Tuburi cu hidromasaj
 • Saune
 • Dușuri
 • Băi

Procedura de utilizare a fiecăruia va varia foarte mult în funcție de obiectivul tratamentului și de practicant.

beneficii

hidroterapie poate oferi o serie de beneficii, inclusiv:

Reducerea durerii

O recenzie a constatat că terapia SPA folosind apă caldă a avut un efect semnificativ de reliefare a durerii la persoanele cu boli cronice ale sistemului musculo-scheletic și a țesuturilor conjunctive.

Apa caldă poate ușura semnalele pentru durere, relaxează mușchii și crește fluxul de sânge, reducând durerea în zonă.

Îmbunătățirea sănătății mintale

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) notează că activitățile bazate pe apă îmbunătățesc sănătatea mintală la unele persoane. De exemplu, persoanele cu fibromialgie pot găsi terapia de exerciții acvatice reduce anxietatea și depresia.

În plus, mulți pot constata că înotul le îmbunătățește starea de spirit și ajută la eliberarea tensiunii prin exerciții fizice.

simptome de artrită

Persoanele cu unele tipuri de artrită pot beneficia și de hidroterapie. De exemplu, un studiu a descoperit că persoanele cu osteoartrită la genunchi au îmbunătățit markeri ai durerii și funcționarea genunchiului după 8 săptămâni de exerciții acvatice.

Un alt studiu a descoperit că persoanele cu artrită reumatoidă care s -au angajat în intensitate moderată de exercițiu acvatic acvatic în timp ce continuarea medicamentelor lor a avut o îmbunătățire a markerilor bolii, inclusiv a stresului oxidativ mai mic.

Impact scăzut

Unul dintre avantajele cheie ale tehnicilor de hidroterapie, cum ar fi exercițiul acvatic, este că este că este exercițiul acvatic, este https://produsrecenzie.top/potencialex/ că este că este exercițiul acvatic, este că este că exercițiile acvatice, este că este exercițiul acvatic, este că Sunt un impact foarte mic.

Oamenii pot face aceste activități în apă fără a pune prea mult stres pe articulațiile lor. Drept urmare, oamenii se pot lipi de un plan de antrenament, reducând în același timp simptome precum durerea.

relaxare

Multe forme de hidroterapie ajută, de asemenea, la relaxare, atât fizic, cât și mental. Apa caldă poate ajuta la ușurarea tensiunii mușchilor, în timp ce promovează o stare de spirit relaxată.

Recuperarea de la antrenamente

sportivi folosesc uneori diverse forme de hidroterapie în care alternează între apa caldă și rece . Mulți consideră că această formă de hidroterapie cu contrast îi ajută să se recupereze de la antrenamentele grele și să evite durerile musculare cu debut întârziat.

Sarcina și hidroterapia

Hidroterapia poate ajuta la durerile generale și durerile pe care sarcina le poate fi sarcina cauză. Unii oameni pot alege forme de hidroterapie în timpul unei nașteri a apei pentru a reduce durerea și a promova relaxarea.

Cercetarea beneficiilor și utilizărilor hidroterapiei este în desfășurare. Există încă o lipsă de dovezi care să susțină unele revendicări de sănătate a hidroterapiei.

Tipuri

Un medic, kinetoterapeut sau medic alternativ de sănătate poate oferi sfaturi cu privire la tipul de hidroterapie, este cel mai bun, În funcție de obiectivele de sănătate ale unei persoane.

exercițiu acvatic

exercițiul acvatic este o formă de impact scăzut de activitate fizică, care are loc de obicei într -un bazin folosind echipamente de specialitate. Permite oamenilor să lucreze mușchii și să crească ritmul cardiac fără a pune prea mult stres pe articulații.

Căderea sau doar descoperiți -vă mai ușor în mediul cu impact scăzut.

băi de apă caldă

Înmuierea într -o baie de apă caldă este o formă de hidroterapie. De asemenea, persoana poate adăuga săruri și minerale, uleiuri esențiale sau alte ingrediente pentru a îmbunătăți baia.

Sitz Bath

O baie Sitz este o baie superficială folosind apă caldă, fie rece. Practicanții pot recomanda băi Sitz pentru ameliorare de probleme precum crampe sau hemoroizi.

ambalaje, comprese și fomentare

învelișuri și comprese folosind apă caldă, caldă sau rece sunt, de asemenea, o formă de hidroterapie. Acestea pot oferi ameliorare țintită de simptomele ușoare și de a sprijini tratamentul.

saune

În funcție de definiție, saunele pot include atât saune de căldură umedă, cât și uscată, precum și saune rece sau refrigerate. Acestea implică așezarea într -o cameră setată la o temperatură specifică cu aer umed sau uscat.

Terapia circuitului de apă

Terapia circuitului de apă sau hidroterapia contrastului implică trecerea prin câteva forme diferite de hidroterapie Una după alta, alternând în general între apa caldă și rece pentru a promova circulația și a ajuta la ușurarea simptomelor.

Circuitul poate varia foarte mult în funcție de practicant și de persoana care primește tratament, dar ar putea include diverse tehnici precum :

 • Băi calde
 • Saune umede sau uscate
 • Plunges rece
 • Băi reci

Terapiile de imersiune

Terapiile de imersiune sunt cele care implică o persoană care se cufundă în apă pentru ușurare. Acestea includ:

 • Băi calde
 • Băi cool
 • Plunges rece
 • băi de sitz
 • Hot Tuburi cu masaje cu jet
 • Băi cu hidromasaj

Rezumat

Hidroterapia poate avea diverse utilizări ca terapie complementară la tratamentul standard.

relaxarea practicilor de hidroterapie, cum ar fi saunele și băile pentru picioare, pot ajuta la ușurarea stresului și să permită unei persoane să se relaxeze sau să atenueze simptomele dureroase.

În fiecare caz, este încă important să lucrați cu un medic pentru a determina pentru a determina pentru a determina Cele mai potrivite practici pentru individ.

 • Reabilitare/terapie fizică
 • Medicină complementară/Medicină alternativă

Știri medicale de astăzi au linii directoare de aprovizionare stricte și Desenează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Contact to us